Tijd

De tijd vliegt. Hoe vaak hoor je het niet? Hoe lang is het alweer geleden dat je je goede vriendin of vriend zag? Een dag? Twee? Als het dan ineens drie weken blijkt te zijn geloof je het eigenlijk niet. Tijd is ons zo gewoon. We hebben het zo druk met allerlei dingen dat we soms niet de tijd nemen voor de echt leuke dingen. Even koffie drinken bij een van je vrienden bijvoorbeeld. Of gewoon samen op de bank.

Pas als je de tijd niet meer hebt, bedenk je je dat je hem nodig had. Die tien minuten die je langer in je  bed bent blijven liggen had je misschien beter kunnen besteden om je shirt te strijken. Maar zeker in deze donkere koude tijd is het zo lekker om nog even dicht tegen je partner aan te kruipen. Dan maar een gekreukeld shirt.

Soms zou je de tijd terug willen draaien. Nog een keer dat moment met die geliefde, nog een keer klein zijn. Wie wil het niet zo af en toe? Nog een keer een overleden dierbare vasthouden en zeggen dat je van ze houdt.

Er zijn dagen dat je tijd te kort komt en er zijn dagen dat de tijd voorbij lijkt te kruipen. Ondertussen moeten we genieten van elke seconde die ons gegund is, want soms door alle stress van het moeten vergeten we gelukkig te zijn en te genieten.

Stel niet uit tot morgen wat je vandaag nog kunt doen, want morgen is vandaag gisteren.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s